אתי מור, בוגרת "קבוצת גבים" בגישור , התמחות בגישור בבית המשפט (תביעות קטנות) ומתמחה בסכסוכי גירושין ובסכסוכי משפחה., מנחה פרוייקטים בתחום החינוך בבתי הספר ל"שפה גישורית" ו-"גישור כלי לחיים". מאמנת מגשרים ומרצה בתחומי הגישור. פעילה להקמת מרכז לגישור קהילתי ומסייעת בהתנדבות בגישורים למעוטי יכולת דרך אירגוני סיוע כגון: "עמותת ידיד" ב"מתגשרים" המרכז הפועל בשיתוף פעולה עם מספר מומחים (עורך דין המתמחה בדיני משפחה. מטפל זוגי, מאמן ועוד...) המסייעים לתהליך הגישור בשיתוף פעולה עם צוות של מגשרים מנוסים ומיומנים מתחומי העבודה, דיני חברות וחוזים, מיסוי, תכנון ובנייה, מקרקעין, קהילה, משפחה, ועוד.
אני מאמינה: כל קונפליקט אליו נקלענו מלבה כעס, טינה ולעיתים רצון להחזיר מלחמה ונקמה. כל אלה פועלים בסופו של דבר לרעתנו. האנשים איתם אנו נמצאים במריבה הם בדרך כלל אנשים הקרובים אלינו בכל מעגלי חיינו, במקום העבודה,אחים, הורים, ילדים ובני זוג. במחשבה נוספת אנו לא באמת רוצים לפגוע ובטח שלא להיפגע.
פתרון הקונפליקט בעזרת מגשר, מובילה לפתרון מהיר יותר, זול יותר, אך בעיקר שומרת על מערכות היחסים.
המטרה היא להיות אחרי המריבה בתחושה שלא הבסנו אף אחד ואנו עדיין מרוויחים.
על הגישור:
אנשים שנמצאים בסכסוך כלשהו נוטים שלא לדבר אחד עם השני ולנסות להגיע יחדיו לפתרון מוסכם. הליך הגישור מאפשר לצדדים המעורבים בסכסוך להיפגש בחדר הגישור עם מגשר שמסייע להם לפתח דיאלוג על הצרכים של כל אחד מהצדדים ולמצוא פתרון שיענה על האינטרסים שלהם. במהלך החיים נתקלים בקונפליקטים כל הזמן. במקרים רבים אי ההסכמה בין הצדדים הופכת לריב קשה ומר שניתן לפתור בעזרת שיחה פתוחה בין הצדדים.
הליך הגישור מתנהל באמצעות שיחות משותפות של הצדדים עם המגשר ומשיחות נפרדות של כל אחד מהצדדים עם המגשר בנפרד. הגישור מתחיל בדרך כלל בשיחה משותפת של הצדדים בה כל אחד אומר את דעתו ומציג את זווית הראייה שלו על הסכסוך. לאחר השיחה המשותפת עוברים הצדדים לפגישות נפרדות עם המגשר בהם הם יכולים לומר את הדברים האישיים אשר הם לא רוצים או יכולים לומר ליד הצד האחר. לאחר השיחות הנפרדות מתקיימת בדרך כלל שיחה משותפת נוספת בה מנסה המגשר לגשר בין עמדות הצדדים ולהביא את הצדדים ולראות ולהבין את זווית הראייה של הצד השני. ניתן להשתמש בגישור כמעט בכל תחום שיש בו קונפליקט ביניהם: